dimarts, 23 d’abril del 2013

Manifest

Ens toca viure temps de canvis, de crisi, temps de retallades i de desconcert, de repensar el nostre model social i econòmic, la nostra administració, la nostra democràcia.

Per sort, sembla ser que les elits al poder han trobat la solució a la crisi: la privatització dels serveis públics. Justifiquen aquesta desintegració de la cosa pública dient que els serveis públics són ineficients, que no hi ha diners, que Madrid no ens paga.

Aquests mateixos polítics combinen el discurs de l’escassedat i la inoperància del sistema públic amb sonats casos de corrupció i d’evasió de milions d’euros a paradisos fiscals, amb un cinisme que esgarrifa. Parlen de deute, de prima de risc, de crisi mundial, de bombolles, com si tot aquest sidral els fos una cosa aliena i caiguda del cel, que els obliga irremeiablement a retallar i retallar.

Enmig d’això, sembla impossible trobar una solució, els ciutadans i ciutadanes estem desconcertats i costa imaginar una alternativa.

Nosaltres, els treballadors públics -funcionaris, interins, contractats-, que hem d’executar les directrius dels polítics, no som una excepció. Sovint ens sentim frustrats, indignats davant d’incompetències, d’amiguismes, de despeses injustificades i funcionaments inoperants de forma paral·lela a retallades i privatitzacions dels serveis públics. I alhora bloquejats al moment de fer propostes constructives.

Però hi ha d’haver un punt intermedi entre la impotència passiva i la ràbia destructiva.

Aquest blog és la nostra petita i primera contribució per a la defensa sense treva d’uns serveis públics de qualitat, un fòrum de proposta, de pensament crític i autocrític, i també, perquè no, una eina a través de la qual poder canalitzar la nostra indignació davant pràctiques inadmissibles que es duen a terme a l’Administració.

En definitiva, un espai per fer més digerible aquesta nostra INDIGESTIÓ PÚBLICA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada